MÅNADENS BRUNCH

Igår var det åter igen dags för månadens brunch. Och inte vilken som helst då utan den stora JULbrunchen!! Även denna gång sponsrade Mathem. Eftersom jag och Anna är riktiga julnördar som ni vet så kanske ni förstår att vi har längtat ihjäl oss efter att få fixa i ordning en riktig smarrig och fräsch Julbrunch i växthuset! Och sen har vi ju såklart längtat lite extra eftersom vi skulle få träffa våra fina, roliga, snygga och begåvade vänner Anna Sylvan och Malin Mighetto som tillsamman driver Mrs Mighetto. 
 
Vi var i full färd med att fixa, dona, duka fram och fota när Anna och Malin kom med världens största leenden med varsin liten julgåva till oss, som vi mitt i allt glömde tacka för ordentligt kom vi på! Så tusen tack för den fina ni! 
 
(null) 
 
Vi har verkligen stått i här måste jag säga! fanns så mycket vi ville göra men vi fick hejda oss lite för man orkar ju inte äta hur mcyket som helst... Men det blev en härlig blandning av sött och salt och det bjöds på allt från Mjuk pepparkaka, färskt bröd med apelsinmarmedlad, varmrökt laxsallad,  ingefärashots till en ordentlig ostbricka med whiskycheddar, fikon och dom godaste små surdegskexen jag vet. Och en massa massa mer som om inte det var nog... Gott var det i alla fall och lite längre ner så hittar ni recept på våra favoriter från Julbrunchen.
 
(null)     
 
Hur fina är dom inte? Malin och Anna! Vilka kvinnor alltså, så inspirerande och jag känner mig ärad att jag får kalla dessa två kvinnor mina vänner. Dom är alltid så glada, peppiga, roliga och timmarna bara flyger iväg när man hänger med dom. Tre timmar kändes alldeles för kort och längtar redan till nästa gång vi ses. Dom har ett sånt där galet driv som jag bara drömmer om att ha och dom har alltid något nytt och spännande på gång och har precis släppt den finaste av alla barnböcker. 
 
För er som inte känner till Mrs mighetto så måste ni spana in dom omedelbums.
 
(null) 
 
(null) 
 
Recept på väldens godaste saffranspannkakor som ni bara MÅSTE prova! Vart själv förvånad över hur himmelskt goda dom vart och blir ju så där perfekt till någon av alla mysiga frukostar eller bruncher i juletid.
 
    • stora ägg
    • 2,75 dl vetemjöl
    • 5,5 dl mjölk
    • 2 krm bakpulver
    • 1 krm salt
    • 25 g smör
    • 0,5 g saffran
    • 1 tsk strösocker
    • Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Bryn smöret, tillsätt mortlad saffran och socker till smöret på slutet. Blanda ner i smeten.
    • Låt svälla gärna i 30 minuter och stek sedan tunna pannkakor med smör i stekpannan. Servera med blåbärs- eller björnbärssylt och gräddyoghurt som du får genom att vispa upp hälften grädde och blanda med fet, turkisk yoghurt.
  • Servera med Yoghurtgrädde och blåbärssylt.
 
(null) 
 
(null) 
 
 
(null) 
 
 
(null) 
 
(null) 
 
(null)     
 
(null) 
 
 
(null) 
Denna sallad är en riktig favorit hos mig och jag gjorde den för första gången förra julen. blev kär direkt och nu är den självklar på julbordet! 
 

1 kg färsk brysselkål
5 färska dadlar, stimlade
75 g kraftig och krämig mögelost, t ex st agur
50 g rostade valnötter, hackade

Dressing
1 schalottenlök, finhackad
2 msk sherryvinäger (eller äpplecidervinäger)
1 msk rapsolja
1 tsk honung
salt och nymalen svartpeppar

 
Skär brysselkålen i kvartar. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i en minut, ta sedan upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga.
 
Hacka schalottenlöken fint och rör samman med sherryvinäger, rapsolja och honung. Smaka av dressingen med salt och peppar och sväng sedan med brysselkålen.
 
Lägg upp på ett stort fat och toppa med strimlade dadlar, ost bruten i grova bitar och grovhackade valnötter.
 
 
(null) 
 
Vi har åt så mycket så vi typ spack och kommer förmodligen vara mätta fram till Julafton, men det är väll precis så det ska vara eller hur? Mat i gott sällskap kan ju vara bland det absolut bästa som finns.
 
(null)     
 
Som jag nämde tidigare gjorde vi detta i samarbete med Mathem.se och vi är så glada för det. Allt blir så mycket smidigare när men kan beställa i lugn och ro samtidigt som vi planerar vad vi ska till brunchen. Och allt finns, har aldrig varit med om att vi velat ha en produkt som dom inte erbjuder. Mycket ekologiskt och sen att dom kör hem maten fram till dörren är ju så skönt, kanske extra skönt så här i vintertider när man kanske hellre gör annat än att handla men samtidigt behöver det mer än någonsin. SÅ om ni inte provat på Mathem så gör det här
 
 
 
Inlägget publiceras i samarbete med Mathem.se
 
 
Allmänt, Jul, Mat & bak, Recept | |
#1 - - Ida Hedlund:

omggg, hur gör man yoghurtgrädde???

Svar: Blandar yoghurt och grädde ☺️ Lätt som en plätt!
Jasmina Bylund

#2 - - emelivet.blogg.se:

Älskar verkligen mathem! Gud vad fin brunch det såg ut att vara, måste testa! Kolla gärna in min matblogg! // Li

#3 - - Tess:

Så himla fint! Ni ser verkligen ut att ha haft det mysigt :)

Upp