KITCHEN LOVE

 

Verkligen älskar vårt kök och jag är så glad att vi faktiskt tog tag i det med en gång, tanken var att vi skulle vänta lite med köksrenoveringen men av lite olika anledningar gjorde vi det med en gång och vi är såååå nöjda. Mest nöjda är vi kanske med bänken under fönstret, en riktig ljugarbänk som Peder säger... men skämt åsido så är den så praktiskt, både för barnen att hänga i och även en perfekt avställningsyta för matkassar eller annat. 

 
Det vi gjort i köket är att vi tagit bort en del bänkskåp som gick längs hela väggarna och täckte dom vackra låga fönstrerna och dom ville vi ju så klart ta fram, sedan tog vi ner alla överskåp då jag tycker att ett kök utan överskåp ger en sån härlig och öppen känsla och det känns inte alls som det klassiska köket, vilket jag älskar. Vi har även kompletterat med en del ikeaskåp och fixat och trixat så att det skulle passa precis som vi ville ha det. Köksluckorna har vi målat och viktigt att tänka på är att använda häftgrund innan ni målar på den riktiga färgen, lite extra jobb blir det ju så klart men det blir bra mycket tåligare så helt klart värt det. Vi använde jotuns häftgrund från Happy Homes och den var väldigt lätt och smidig att stryka på. Skåpsluckorna är målade med snickerifärg och kulören Pale linden från jotuns nya kulörkollektion Rythm of life och även den är från Happy Homes
 
Väggarna valde vi att måla i två olika färger, dels för att få en fin övergång mellan matsal och kök och dels för att kalkfärgen kanske inte är den mest praktiska att ha i nederkant i köket då det ganska lätt blir smutsigt. Så vi satt en dekorlist runt hela köket och målade med min favotitgråa just nu, kulören Valmofrö från jotun och över målade vi med jotuns Kalkfärg i kulören Sand och båda är så klart från Happy Homes.
 
 
 
Inlägget publiceras i sammarbete med Happy Homes
 
Allmänt | |
#1 - - Anna:

Så fint ni gjort! Vad är det för material i bänkskivan? Är ni nöjda med den? Tack på förhand :)

Svar: Tack ☺️ Det är en vanlig ekskiva som vi oljebetsat i en mörk ton. Suoernöjda är vi!
Jasmina Bylund

#2 - - Anonym:

Verkligen super fint! Men måste bara fråga, Pale linen som ni har målat luckorna med, i Jotuns färgkarta (Rythm of life) så ser den ju väldigt grön ut och mörkare än på de bilder du tagit. Upplever du den grön?

Upp