MÅNADENS BRUNCH

(null)
 
 
(null) 
 
(null) 
 
(null) 
 
(null) 
 
(null) 
 
(null) 
 
(null) 
 
(null) 
 
 
(null) 
 
Jag och Anna har en så himla rolig grej som vi har filat på ett tag och som vi äntligen kan berätta! Vi ska köra igång ett litet nytt projekt tillsammans och eftersom vi äääälskar brunch och att det typ är det bästa vi vet så kommer vi från och med idag ha månadens brunch!!!! Hur härligt,?! Vi bjuder in en eller flera personer som vi gillar lite extra och som inspirerar oss. Superkul grej tycker vi och denna första brunch gör vi i  samarbete med bästa  Mathem. Så roligt att få göra detta med just dom eftersom maten är ju lite hela grejen när det kommer till brunch och vad är då smidigare än att få den hemkörd till dörren typ precis när man vill?! Mathem har verkligen allt man kan tänka sig och lite till, visste ni till exempel att man kan handla stora delar av Clas Ohlsons sortiment hos mathem? Och för att inte tala om deras ekologiska utbud som är så bra. Det hejjar vi så klart lite extra för och fixade ihop världens härligaste vego/eko brunch för tre! Så gott och härligt och vi mumsade i oss allt från pannkakor (väldens godaste, recept hittar ni längst ner) till rödbets och chèvresallad med valnötter och så klar en massa kaffe! 
 
Denna första månad bjöd vi in in älskade och SÅ inspirerande Emma Sundh! Hon är en sån där typiskt cool, glad och härlig tjej som alltid är lika piffig som snygg och har typ 100 grejer i luften hela tiden! Hon jobbar som frilansande journalist, stylist och influencer med lite extra fokus på hållbarhet, eller ganska mycket fokus på hållbarhet. Vilket känns såå rätt och framför allt väldigt viktigt just nu. Hon är en av grundarna av  Klimatklubben ett helt fantastiskt initiativ som peppar folk att bli mer klimatsmarta i sin vardag och en massa massa mer. Har ni missat Emma så bara måste ni spana in henne. Vi åt som vanligt alldeles för mycket och pratade i timmar om allt från life goals, att äga sin tid, husdrömmar och så blev det kanske inte helt otippat en hel del klimatprat. Vi passade så klart på att fråga Emma några frågor som vi var lite nyfikna på och så bad vi henne om hennes tre bästa klimatsmarta tips! Vill ni läsa dom så kika in hos  Anna och här kommer receptet på vääärldens godaste pannkakor och alla ingredienser hittar ni självklart hos Mathem.
 

DU BEHÖVER

 

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk smör
2 dl mjölk
1 stort ekologiskt ägg
Smör till gräddning

 


GÖR SÅ HÄr
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och rivet citronskal i en bunke.
Smält smöret, vispa ihop med mjölk och ägg och rör ner det i bunken med de torra ingredienserna.
Grädda pannkakorna i smör i stekpannan.

 

 
 
Inlägget publiceras i samarbete med Mathem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Mat & bak, Recept | |
#1 - - Anonym:

Hej! Jag har precis läst en kurs i färglära och hur man kombinerar färger med varandra. Undrar vad du har för grågrön kulör i sovrummet?

#2 - - Anonym:

Hej, var är tallrikarna ifrån :)?

Hälsningar,
Busra

Svar: Hej, dom är från potteryjo! 😍😘
Jasmina Bylund

Upp