MÅNADENS BRUNCH

 
Månadens eller egentligen Januaris Brunch som vi så klart skulle ha haft i just Januari blev i förra veckan inställd när livet kom lite emellan. Men i måndags blev det äntligen dags för brunch! Helt klart vårt lyxigaste jobb just nu och denna gång i stolt samarbete med Eguale som gör  100 % Fairtrade-märkt och 100% ekologiskt kaffe, te, choklad. Dom lägger mcyket fokus på att det ska kännas bra för alla inblandande. Från jordbrukaren, kaffeodlaren, teplockaren och kakaobonden och till slutkonsumenten vilket känns helt rätt och så viktigt inte minst i dagens samhälle när miljön står i fokus. Så därför är vi så glada att få göra detta med dom och gissa om chokladen är god?! Ohhh yes! Även kaffet  och teet är en riktig favoriter här hemma.
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi gick verkligen loss på den helt magiska chokladen från Eguale. Vi drack varm choklad, gjorde chokladtårta och sist men inte minst så slängde vi även ihop några chokladmarränger som var mycket populärt bland våra små gäster! Recptetet på dom hittar ni inne hos Anna.
 
(null)
 
Och på tal om gäster så hade vi ju även denna gång fin fina gäster och vi bjöd in några av dom bästa vi vet.
 
(null)
 
(null)
 
 Våra barn! För det finns nog inte något eller någon som inspirerar oss som våra älskade barn. Dom liksom tvingar en att vara på topp och igång mest hela tiden, oavsett om man orkar, har lust eller vill. Dom små liven med så mycket energi, en helt otrolig fanatsi som som jag bara drömmer om att ha, deras nyfikna vetgirighet och så allt detta spring i benen... Hur kan det inte vara inspirerande? Att få koppla bort ibland och att bara får vara med familjen ger så mycket energi och inspiration. Så nu kände vi att det var helt rätt att bjuda in våra stora barn och SÅ lyxigt att få spendera en hel dag själva med våra stora älsklingar.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Ett så bra tips om man vill liva upp dom klassiska scones lite är att ta några påsar av Eguales earl grey te  och ha ner i smeten och du får dom godaste Earl grey sconesen du kan tänka dig. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Winston och Hollie har ju verkligen kännt varandra hela livet och det är så häftigt att se dom tillsmammans och hur dom har vuxit och blivit två helt olika men lika fantastiska små personer. Så glad att få känna dom här gulliga små lustigkurrarna.  Och trots att dom är vääldigt olika Hollie och Winston så är dom så fina med varandra och det blir nästan något sykonlikt mellan dom. Vi mumsade i oss allt från väldens godaste och enklaste Chokladtårta till vindruvor och scones och pratade om allt mellan himmel och jord. Men mest vart det häst och bilprat såklart och ni kan ju säkert gissa vem som gillar vad... Och när barnen tröttnade på att sitta still runt ett bord så fick dom springa av sig ute i snön och jag och Anna fortsatte att sippa på både kaffe och te inne i köket.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Tomtebloss gör ju det mesta lite roligare och självklart satte vi ett par stycken på tårtan och det var mycket uppskattat av dom små gästerna.
 
(null)
 
Chokladtårtan var en riktig favorit på detta brunchbord och och väldens bästa och lättaste recept kommer här!
 

Ingredienser  Chokladbotten

75 g smör

1 tsk vaniljsocker

1 dl vatten

1,5 dl mjölk

1 ägg

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2,5 dl strösocker

 

Gör såhär

 Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg och rör.

Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker, och sikta ner i smörblandningen.

Rör ihop till en slät smet och häll upp i en form som är ca 20 cm.

Grädda den i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.

Låt den svalna.

 

 Ingredienser till moussen

 300 g mörk choklad

6 äggulor

 5 dl vispgrädde

 

 Gör så här!

 Smält chokladen i micron eller över vattenbad och låt svallna.

 Rör ner en äggula i taget.

Vispa grädden ganska lös men ändå fast.

Tillsätt chokladen till grädden under fortsatt vispning tills chokladen och grädden blandats ihop ordentligt.

Låt bunken med moussen stå i kylskåpet och bli fast. Släng sedan på en rejäl klick chokladmousse på kakan och sväng om med en slickepott så den blir fin och toppig. Klart!

 

 
(null)
 
(null)
 
 Men väldens mysigasye och lyxigaste Måndag måste även den ta slut och nu längtar vi redan till nästa brunch. Har dock svårt att tro att vi kommer kunna överträffa dom här små goa gästerna. 
 
 
 
 
 
 Inlägget Publiceras i Samarbete Eguale
 
Allmänt | |
#1 - - Hanna Karlsson:

Men åh vilken underbar brunch! Tårtan ser så vansinnigt god ut och chokladen verkar ju fantastisk!

#2 - - Erik:

Vilka underbara bilder och de ser riktigt gott ut också :)

Upp