ETT LITET BLAD

(null)

Förra vintern så tog jag ett litet blad från ett fikonträd simningen alls mådde så bra, det var verkligen det sista lilla bladet och resten av trädet fick tyvärr åka i soporna för det fanns liksom ingenting att rädda. Det lilla bladet satte jag i en vas för hur fint är inte det? Hade aldrig en tanke på att det skulle bli något mer än så, men veckorna gick och plötsligt så såg jag att det hade växt till rötter och om jag mins rätt så i april förra året så planterade jag om det i en kruka och bara några veckor senare såg det ut som bilden ovan! Tog sig ganska bra med en gång och växte på bra under vår och sommar, klarade till och med en flytt till huset men när vintern kom så varviga helt säker på att jag tagit död på den lilla stackaren men tydligen inte, i mars i åt smög jag nämligen fram mitt lilla fikonträd som jag hade gömt i det svala och mörka förrådet, och det tog inte mer än några dagar innan det började knoppa lite över allt och NU!!! Kan ni förstå att det ser ut så här?! 
(null)

(null)

Bara ett år senare?! Tycker att det är så häftigt och växtriket verkligen fascinerar mig. Den verkligen växer så det knakar och jag har redan denna vår behövt byta nåde plats och kruka två gånger för den bara skenar iväg... Och hur gärna jag än skulle vilja veta hur jag lyckats med detta fikonträd så har jag ingen aning haha däremot skulle jag verkligen behöva era bästa fikonträdtips! Vad gör jag nu? Är ju så klart livrädd att det ska börja må dåligt av nån anledning så vad ska jag göra? Ska jag beskära det? Nu? Eller när? Hur mycket? Var? Ja ni fattar jag har noll koll och skulle verkligen bli sååå glad för lite goda råd :) 
Allmänt | |
#1 - - Cornelia:

Åh, och så himla fint den har växt! Om jag minns rätt så är det bästa att beskära dem under tidig vår, men om den å andra sidan mår bra nu - varför göra något? Den trivs ju.
Får man fråga var den fina krukan är köpt? :)

#2 - - Cornelia:

Oj vad den växt! Den är väldigt, väldigt fin alltså!

#3 - - Nathalie Isaksson:

Fick själv ett fikonträd förra veckan och har ingen aning om hur det ska skötas, men dom är ju så vackra! Ditt var verkligen fint!

Upp